Р Е Ш Е Н И Е №14 от 24 февруари 2022 година

О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

 

Р Е Ш Е Н И Е

14

от 24 февруари 2022 година, взето с Протокол №2

 

 

ОТНОСНО: Кандидатстване на Община Пазарджик с инвестиционен проект „Доизграждане на канализационна и реконструкция на водопроводна мрежа – етап ІІІ”, с. Ивайло, община Пазарджик, за безвъзмездно финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство по опазване на околната среда и водите.

 

 

         Общински съвет Пазарджик, след  като се запозна с инвестиционен проект „Доизграждане на канализационна и реконструкция на водопроводна мрежа – етап ІІІ”, с. Ивайло, община Пазарджик и обсъди предложението на Кмета на Община Пазарджик Тодор Попов, и на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 и ал. 2 от ЗМСМА, след станалите разисквания,

 

РЕШИ:

   

  1. Общински съвет – Пазарджик дава съгласието си Община Пазарджик да кандидатства с инвестиционен проект „Доизграждане на канализационна и реконструкция на водопроводна мрежа – етап ІІІ”, с. Ивайло, община Пазарджик за безвъзмездно финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство по опазване на околната среда и водите.

 

  1. Общински съвет – Пазарджик изразява становище, че проект „Доизграждане на канализационна и реконструкция на водопроводна мрежа – етап ІІІ”, с. Ивайло, община Пазарджик е приоритетен за община Пазарджик, поради подобряване на екологичната обстановка и предпазване от бъдещо замърсяване на водоизточника за питейно водоснабдяване на гр. Пазарджик.

 

  1. Възлага на Кмета на Община Пазарджик да извърши необходимите действия за кандидатстване пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство по опазване на околната среда и водите по посочения по-горе проект.

 

 

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

38

38

0

0

 ПОИМЕННО ГЛАСУВАНЕ

  

ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

 

 Оригинал на документа

 

сряда 02 март 2022 - 12:56:49