Р Е Ш Е Н И Е №25 ОТНОСНО: Одобряване и сключване на Споразумение за сътрудничество между Столична Община и Общини Партьори, което ще бъде сключено за споделяне на услугата «Превод на български жестов език при административно обслужване на

О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

  

Р Е Ш Е Н И Е

25

от 23 февруари 2023 година, взето с Протокол №2

  

ОТНОСНО: Одобряване и сключване на Споразумение за сътрудничество между Столична Община и Общини Партьори,  което ще бъде сключено за споделяне на услугата «Превод на български жестов език при административно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица от общинската администрация».

 

Предложението е законосъобразно и целесъобразно. Общинският съвет е компетентният орган, съгласно чл. 61, ал. 1 от ЗМСМА,  да одобри   предложеното споразумение за сътрудничество.

Общински съвет – Пазарджик, след като обсъди предложението на Кмета на Общината за осъществяване на споделена услуга във връзка с изпълнение на задължението по чл. 24, т. 1 от ЗБЖЕ, а именно да  осигури превод на български жестов език при заявяване и/или получаване на административно обслужване от органите на изпълнителната власт и на местното самоуправление.

Поради горното и на основание чл. 61 от ЗМСМА  във връзка с чл. 24, т.1 от ЗБЖЕ и чл. 21, ал. 2 от ЗМСМА, Общинският съвет

  

Р Е Ш И:

 

  1. Одобрява Споразумение за сътрудничество между Столична Община и Общините Партьори.
  2. Възлага на Кмета на Община Пазарджик да подпише предложеното споразумение.

 

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

39

39

0

0

Оригинал на документа

ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

 

 

 

четвъртък 02 март 2023 - 11:25:49