Р Е Ш Е Н И Е №179 ОТНОСНО: Приемане на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пазарджик.

     О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

 

 

Р Е Ш Е Н И Е

179

от 29 юли 2022 година, взето с Протокол №9

 

 

ОТНОСНО: Приемане на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пазарджик.

 

Предложението на Кмета на Общината е законосъобразно и целесъобразно. Изложени са мотиви от вносителя, които Общинският съвет изцяло споделя.

Общинският съвет – Пазарджик, като обсъди предложението на Кмета на Община Пазарджик Тодор Попов, споделяйки изложените в същото аргументи и след станалите разисквания и извършеното гласуване, на основание чл. 21, ал. 2 от ЗМСМА и чл. 79 от АПК,

 

Р Е Ш И:

 

Приема предложения от Кмета на Община Пазарджик – Тодор Попов, проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пазарджик.

 

 

 

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

40

40

0

0

 

 Оригинал на документа

 

 

 

ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

Проект на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пазарджик (Наредбата)

 

 

  • 1. В Глава втора „Местни такси”, Раздел І от Наредбата се допълва чл. 16, като в:

- ал. 7:

- след словосъчетанието „съответната спортна федерация”, преди „през годината, в която се подава декларацията”, се добавя: или в национален, или международен конкурс или фестивал в областта на изкуствата,;

- в точка 1, след „съответния спортен клуб,” и преди „в който е картотекиран състезателят”, се добавя: „състав или школа по изкуство, регистрирани на територията на община Пазарджик”;

- в точка 1, след „съответната спортна федерация” и преди „през годината, в която се подава декларацията.”, се добавя: „или в национален, или международен конкурс или фестивал в областта на съответното изкуство”;

- изменя се точка 2, както следва:

„2. Удостоверението по т. 1 се издава от ръководителя на съответния спортен клуб, състав или школа по изкуство и се съгласува с Дирекция „Образование и култура” при община Пазарджик.”

- предишна точка 2 става точка 3, след израза „по реда на чл. 16, ал. 7 от настоящата наредба”, се заличава изразът „на повече от един жилищен имот на семейство, както и,”;

- предишна точка 3, става точка 4;

- създава се алинея 8 към същата разпоредба, която гласи:

(8) Декларацията по ал. 7 може да бъде подадена и за дете или юноша до 18 г. или до завършване на средно образование, което е собственик или ползвател на жилищен имот, както и когато за имота е учредено право на ползване за физически лица, извън лицата по ал. 7.  

 

  • 2. Създава се §59, със следното съдържание:

„Наредбата е изменена и допълнена с Решение 179/29.07.2022 г., Протокол №9 на Общински съвет – Пазарджик. Измененията и допълненията влизат в сила 7 дни след публикуването им в местен вестник.”

  • 3. Изменя се Приложение № 5 към чл. 16, ал.7, както следва:

- След обръщението „УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ”, се променя текстът в т. І, който се записва така:

І. „Декларирам обстоятелства по чл. 16, ал.7 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пазарджик за освобождаване от такса битови отпадъци (само за услугите сметосъбиране и сметоизвозване) по отношение на :

имот с партиден №…………………….., представляващ ………………………………………………., находящ се на адрес: …………………………………………………………………….……………………”

- В т. ІІ след израза: „  Известно ми е, че за деклариране на”, се заличава текстът „повече от едно жилище или се установи, че представен от мен”; след съществителното „документ” се заличава спомагателният глагол „е”; след словосъчетанието „пълен размер”, се заличава текстът и се поставя точка.

- Декларацията се допълва, като след съществителното „ДЕКЛАРАТОР:” се записва:                   

„1.………………………

      (подпис)  

  2................................

     (подпис)  

петък 05 август 2022 - 12:11:00