Р Е Ш Е Н И Е №128 ОТНОСНО: Приемане на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата

     О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

 

 

Р Е Ш Е Н И Е

128

от 30 май 2023 година, взето с Протокол №6

 

 

ОТНОСНО: Приемане на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на община Пазарджик.

 

Общински съвет – Пазарджик, след като обсъди предложението на Кмета на Община Пазарджик, счита, че предложението е законосъобразно и целесъобразно. Изложени са мотиви от вносителя, които Общинският съвет изцяло споделя. Необходимо да бъде приета Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на община Пазарджик, поради което, и на основание чл. 21, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 79 от Административнопроцесуалния кодекс,

Р Е Ш И:

Приема Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на община Пазарджик.

 

 

 

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

34

34

0

0

 

 ОРИГИНАЛ НА ДОКУМЕНТА

 

 

 

 

 

ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

 

 

Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в детските градини и училищата на територията на община Пазарджик.

 

  • 1. Допълва се чл. 3, ал. 1, като след израза: „за подкрепа на личностно развитие”, се поставя запетая и се добавя текста: «а за децата на 4-годишна възраст – само когато в населеното място няма детска градина.»

 

- Създава се алинея 8, която гласи: «По решение на кмета на общината задължителното предучилищно образование се осъществява само от детски градини.»

 

  • 2. Допълва се чл. 5, ал. 3, като след израза: „Задължителното предучилищно образование се осъществява” и преди „трета и четвърта подготвителна възрастова група.”, се добавя „във втора,” като се заличава предлогът „в”.

 

- Изменя се и се допълва алинея 4, като вместо „5-годишна възраст”, се записва „4-годишна възраст”, а след израза „организацията на предучилищното образование”, се поставя запетая и текстът „по смисъла на чл. 3, ал.1.”

 

  • 3. В „Преходните и заключителни разпоредби” се създава §6 със следното съдържание:

 

§6. (Нов, с Решение №128/30.05.2023 г., взето с Протокол №6 на Общински съвет Пазарджик) Наредбата е изменена и допълнена с Решение №128 от 30.05.2023 г., взето с Протокол №6 на Общински съвет Пазарджик. Измененията и допълненията влизат в сила седем дни след публикуването им в един местен вестник.”

вторник 06 юни 2023 - 16:37:28