Р Е Ш Е Н И Е №290 ОТНОСНО: Кандидатстване на Община Пазарджик с проект „Изграждане на Младежки център Пазарджик – устойчив инструмент за прилагане на иновативни младежки политики“ в рамките на процедура за подбор

О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

  

Р Е Ш Е Н И Е

290

от 22 декември 2022 година, взето с Протокол №14

  

ОТНОСНО: Кандидатстване на Община Пазарджик с проект „Изграждане на Младежки център Пазарджик – устойчив инструмент за прилагане на иновативни младежки политики“ в рамките на процедура за подбор на проектни предложения № BG-RRP-1.008-А1 „Младежки центрове (в областни градове)“, финансирана от Национален план за възстановяване и устойчивост.

 

Общински съвет – Пазарджик, след като обсъди предложение на Кмета на Общината Тодор Попов и на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 и ал. 2, чл. 27, ал. 4 и ал. 5 от ЗМАСМА и във връзка с Условия за кандидатстване на процедура за подбор на проектни предложения № BG-RRP-1.008-А1 „Младежки центрове (в областни градове) )“, финансирана от Национален план за възстановяване и устойчивост, след станалите разисквания

 

Р Е Ш И:

 

  1. Общински съвет – Пазарджик дава съгласие Община Пазарджик да кандидатства с проект „Изграждане на Младежки център Пазарджик – устойчив инструмент за прилагане на иновативни младежки политики“ в рамките на процедура за подбор на проектни предложения № BG-RRP-1.008-А1 „Младежки центрове (в областни градове)“, финансирана от Национален план за възстановяване и устойчивост.
  2. Общински съвет – Пазарджик дава съгласие Община Пазарджик да поеме ангажимент за осигуряване на минимум 5 (пет) години устойчивост на дейностите след приключване на външното финансиране, в това число сгради, оборудване, изпълнявани дейности, мерки и предоставяни услуги, както и устойчивост на обучения персонал, по проект „Изграждане на Младежки център Пазарджик – устойчив инструмент за прилагане на иновативни младежки политики“ в рамките на процедура за подбор на проектни предложения № BG-RRP-1.008-А1 „Младежки центрове (в областни градове)“, финансирана от Национален план за възстановяване и устойчивост.
  3. Общински съвет – Пазарджик дава съгласие Община Пазарджик в качеството си на кандидат по проект „Изграждане на Младежки център Пазарджик – устойчив инструмент за прилагане на иновативни младежки политики“ да подпише Писмо за намерение/Споразумение за партньорство, с цел формиране на устойчиво партньорство за изпълнение на проекта, с организация, попадаща сред допустимите организации-партньори, съгласно изискванията на процедура за подбор на проектни предложения № BG-RRP-1.008-А1 „Младежки центрове (в областни градове)“, като подписаното споразумение да бъде внесено за одобрение от Общински съвет – Пазарджик.
  4. Общински съвет – Пазарджик упълномощава Кмета на Община Пазарджик да предприеме всички необходими действия във връзка с подготовката и кандидатстването с проект „Изграждане на Младежки център Пазарджик – устойчив инструмент за прилагане на иновативни младежки политики“ в рамките на процедура за подбор на проектни предложения № BG-RRP-1.008-А1 „Младежки центрове (в областни градове)“, финансирана от Национален план за възстановяване и устойчивост.

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

35

34

0

1

 ПОИМЕННО ГЛАСУВАНЕ

Оригинал на документа

 

ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

четвъртък 29 декември 2022 - 13:38:34